Explorers

Jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden bij Scouting explorers genoemd. Explorers bedenken zelf welke activiteiten ze willen doen, maken hun eigen programma en leren onder anderen hoe je zelf een kamp kunt organiseren.

Net als bij de andere leeftijdsgroepen doen de explorers grote spelen in het bos of kleine spelletjes in of rond het clubgebouw. Maar zo nu en dan wordt er een bijzondere (extra lange) opkomst geörganiseerd, bijvoorbeeld de mysterynight, kanoën of een lastige hike.

Naar het buitenland

Het hele jaar door doen de explorers klusjes om geld te verdienen voor het zomerkamp. Hoe meer geld er verzameld word, des te verder kunnen ze op zomerkamp. Zo zijn de explorers de afgelopen jaren in Engelend, Tjechië of de Belgische Ardennen.

Geen leiding

Explorers maken hun eigen programma en bepalen zelf welke uitdagingen ze aan gaan. Ze krijgen een grote verantwoordelijkheid: hoe organiseer je een opkomst, wat en hoeveel moet je eten voor een goede maaltijd? Bij Scouting leren de explorers in een veilige omgeving omgaan met deze verantwoordelijkheid. De ervaringen die de explorers opdoen kan later goed van pas kunnen komen. Wist je bijvoorbeeld dat Paul Rabbering, Bill Gates, President Obama en zelfs Prinses Beatrix scouts zijn geweest?

De explorers worden bijgestaan door begeleiding, dat is leiding die al even mee draait bij Scouting. Om te zorgen dat de activiteiten veilig en verantwoord verlopen heeft de begeleiding trainingen gevolgt bij de Scouting Acedamy. Als extra zekerheid hebben we van alle leiding op Scouting een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aangevraagd.

Logo Scouting Nederland
De Dr. A.E. Hermansgroep is onderdeel van de Scouting Regio Utrechtse Heuvelrug en Scouting Nederland.