Opkomst

Iedere zaterdagmiddag zijn we tevinden bij onze clubgebouwen voor de opkomst. Wat we doen is iedere week weer anders. Aan het begin van een opkomst wordt er officieel geopend. Na afloop wordt er ook gesloten. Iedere leeftijdsgroep doet dit op een eigen manier. De bevers zingen een lied, de welpen en scouts hijsen de vlag en roepen een yell. Het openen en sluiten geeft een symbolische grens weer: de grens waar het scoutingspel begint eindigt.

Tijden

Speltak Leeftijd Tijd
Bevers 5 t/m 7 jaar 14:45 t/m 16:45 uur
Welpen 7 t/m 11 jaar 14:30 t/m 17:00 uur
Scouts 11 t/m 15 jaar 14:30 t/m 17:30 uur
Explorers 15 t/m 18 jaar 14:00 t/m 17:30 uur

Soms heeft een opkomst afwijkende tijden of een andere locatie, de leiding van de speltak geeft dat ruim van te voren aan met een brief of e-mail.

Aanmelden en afmelden

Het is voor de leiding handig om van te voren te hoeveel kinderen er komen. Soms plannen ze activiteiten waarvoor er materiaal moet worden ingekocht. Zo is er voldoende aanwezig en hoeven we niks weg te gooien. In een opkomst zitten soms veel voorbereidigen, het is dan jammer als er maar een paar jeugdleden komen opdagen. We gaan er altijd van uit dat iedereen er is, kan je een keertje niet of komt het niet uit dan moet je je afmelden bij je teamleider. Neem je een vriendje of vriendinnetje mee? Laat dat dan ook even weten, dan kan de leiding daar rekening mee houden.