Eerste opkomst 2019/2020

Ieder jaar openen we het Scoutingseizoen met een spectaculaire opkomst. Het is dan ook het moment dat de oudste kinderen overvliegen naar een nieuwe speltak.

Datum
7 september 2019
Tijd
14:30 t/m 17:00 uur

Gaan je vliegen? Nee dat niet, overvliegen is een Scoutingterm en betekent dat de kinderen van de ene speltak (leeftijdsgroep) doorgaan naar de volgende speltak. Bevers die 7 jaar zijn (of bijna worden) gaan naar de welpen, welpen die bijna 11 zijn vliegen over naar de Scouts. Het zelfde geld voor de scouts naar explorers en explorers naar leiding.

Voor het overvliegen maakt de leiding een groote survival-/stormbaan. De baan wordt steeds een stukje moeilijker naar mate je ouder bent. Zo bewijs je tijdens het overvliegen dat je klaar bent voor je volgende speltak. Bevers die overvliegen naar de welpen hoeven maar een klein stukje, welpen moeten al een stukje verder en explorers moeten de hele baan afleggen om leiding te worden.

Vlieg je over?

Vlieg je dit jaar over? Super gaaf, dan mag je over de baan heen! Als het mooi weer is gebruiken we veel water, dus het kan handig zijn om een handoek of zelfs schone en droge kleren mee te nemen.

Ouders

U bent van harte welkom om te kijken naar het overvliegspektakel, wij zorgen voor koffie, thee en een koekje. Vliegt uw zoon/dochter over, dan kunt u zien hoe uw kind zijn grenzen verlegt. Maar ook al vliegt er niemand over, het is zeker de moeite waard om te komen kijken. Dat beloven we.